Mijn aanpak

Iedereen is anders, dus lever ik altijd maatwerk. Daarbij gebruik ik een of meerdere elementen, zoals: yoga, mindfulness, ademwerk, ontspanningsoefeningen en coachingsgesprekken. Hieronder lees je meer over de elementen die ik gebruik. Wil je meer weten over de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, kijk dan hier.

Yoga

Yoga is niet alleen een fysieke beoefening, maar ook een mentale en energetische. Yoga kan rust en ontspanning geven, maar ook souplesse en kracht (fysiek en mentaal). Ik beoefen nu ruim 20 jaar yoga en ik geef zo’n 10 jaar les.

Tijdens sessies gebruik ik oefeningen uit hatha yoga, yin yoga, chakra yoga, en yoga nidra (de yoga van de slaap).

Mindfulness

Mindfulness leert je je aandacht op een vriendelijke manier te richten, je leert minder te reageren vanuit je automatische patronen. Je wordt je bewuster van je gedrag en je gaat meer vrijheid ervaren. Ik leer je hoe je mindfulness toepast in je dagelijkse leven.

Ook maak ik gebruik van traumasensitieve mindfulness, gericht op  onverwerkt trauma en traumatische stress. De technieken zijn gebaseerd op neurologische wetenschap en eeuwenoude kennis. Daarbij gaat het om wat jij nu voelt. Je hoeft dus niets te vertellen over je trauma. We gaan niet graven in je verleden.

Ademwerk

De adem is een krachtig instrument. Door middel van ademwerk kun je jezelf tot rust brengen, in een diepe staat van ontspanning komen of juist meer energie in jezelf aanboren en meer helderheid in je hoofd krijgen. Ademoefeningen ondersteunen je weg naar lichter leven.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen zijn er in vele vormen: yogahoudingen of -bewegingen, ademoefeningen, geleide meditaties of oefeningen uit de yoga nidra (yoga van de slaap). Samen kijken we waar jouw behoefte ligt en wat voor jou het beste werkt.

Polyvagaaltheorie

De polyvagaaltheorie is een methode die de laatste jaren veel terrein wint. De theorie gaat ervan uit dat ons zenuwstelsel meerdere strategie├źn gebruikt wanneer we stress ervaren. Deze reacties zijn niet bewust en ze verschillen per persoon. Het begrijpen van de reactie die jij hebt, kan helpen om meer rust en lichtheid in je leven te brengen. De nervus vagus speelt hierin een belangrijke rol.

Op mijn Youtubekanaal vind je veel filmpjes met oefeningen voor de nervus vagus: een hele makkelijke en effectieve manier om tot rust te komen.